CV

Jag, september 2004

JOBB

1978-1982, 1985 Butiksbiträde Konsumhallen, Arvidsjaur (feriejobb): Jag fick göra allehanda förekommande sysslor i en butik. Prismärka varor, sitta i kassan och vara vik. avdelningschef under semestrar och beställa mejeriprodukter och grönsaker. Därtill har jag provat på de flesta avdelningarna i en affär som chark, mejeri, special och speceri.
1981-1982 Banarbetare SJ, Arvidsjaur: Ett AMS-jobb som jag hade på järnvägen i Arvidsjaur med omnejd. Arbetsuppgifterna bestod i att underhålla och reparera järnvägsrälsen. Även att hålla spårväxlar fri från snö och is under vintertiden ingick i sysslorna.
1984, första halvåret Nattportier, Hotell Laponia, Arvidsjaur: Sysslorna bestod i att svara i telefon, datorarbete, checka in och ut gäster och även att lösa problem som kan dyka upp för en gäst.
1984, andra halvåret Butiksbiträde Odenhallen, Stockholm Sysslorna bestod i början av att märka upp varor och sitta i kassan. Sedan efterhand fick jag ansvaret att vara frukt- och grönsaksansvarig och då ingick det att göra beställningar.
1985-1986 K4, militärrestaurangen, Arvidsjaur En sysselsättningsåtgärd av typen ”AMS-jobb”. Fick göra förekommande uppgifter i ett storkök av storleken 800 matgäster. Det var diskning, servering, matlagning, städning och även festmåltidsarrangemang.
1986 Storköksutbildning, AMS, Bergsviken utanför Piteå En halvårsutbildning med grunderna i matlagning, servering, dukning och hygien. Både praktik och teori.
1987, första halvåret Vårdcentralen, Arvidsjaur Ett halvårsvikariat i köket på Vårdcentralen i Arvidsjaur med förekommande uppgifter i ett sjukhuskök. Arbetet bestod mest i att packa vagnarna med maten till avdelningarna, men även en del kallskänksjobb, diskning och rengöringsarbete.
1987-1997 K4, militärrestaurangen, Arvidsjaur Tjänsten var ett vikariat på 10 år som tyvärr aldrig blev fast. Inte utan att jag kämpade på. Sysslorna bestod i att vara köksbiträde (ekonomibiträde) med uppgifter som portionering, diskning, städning, duka fram och ställa tillbaka mat, festmåltidsservering. Ibland fick jag även rycka in i köket och laga mat och göra kallskänksjobb. Svarade även i telefon och löste förfrägningar, beställningar.

UTBILDNINGAR

1979-1981 Distributions- och kontorslinjen, gymnasium, 2 år
1986 Storköksutbildning, 24 veckor
1997-1998 ADB-utbildning (s.k. IT-året), eftergymnasial, 1 år
1998-2001 Naturvetenskapliga programmet, gymnasium, 3 år
2001-2004 Projektingenjör (högskoleingenjör), Luleå tekniska universitet, 120 poäng (7 poäng extra), se nedan i tabellen

KURS POÄNG
Datorintroduktion 2
Matematik I för projektingenjörer 4
Byggande och informationsteknologi 4
Ekologi och miljövård 4
Miljökemi 4
Material och miljö 4
Rivning och återvinning, projektkurs 1 8
Byggteknik 4
Ledarskapsutveckling 4
Industriell ekonomi 4
Matematik II för projektingenjörer 4
Drift och underhåll, projektkurs 2 8
Driftsäkerhet och underhåll 4
Projektledning och styrning med datorstöd 4
Entreprenadjuridik 4
Konstruktionsteknik 4
Produktion, projektkurs 3 8
Externa transportsystem, grundkurs logistik 1 4
Projektering/CAD, projektkurs 4 10
Utrednings- och forskningsmetodik för V 5
Trafikteknik (valbar kurs) 5
Programmering i JAVA 5
Examensarbete (Trafikteknik) 15
Internet webbdesign 5
SUMMA 127

SPRÅKKUNSKAPER

Svenska Modersmål
Engelska Talar och förstår mycket bra
Tyska Talar lite grand, förstår bra
Spanska Talar lite grand, förstår lite grand

FRITIDSAKTIVITETER

Är lite av en ”allätare” vad gäller fritidsintressen. Är teknikintresserad och har byggt min dator själv. Förutom datorer gillar jag att videofilma och att hålla mig i form. Det inkluderar att cykla, spela tennis och simma. Jag är mycket intresserad av vetenskap. Resa utomlands för att koppla av, se sevärdheter och uppleva främmande kulturer berikar mitt liv. Det brukar bli minst en resa utomlands per år. Matlagning är också något jag är intresserad av. På TV gillar jag att se NHL-hockey, Formel 1 och kanalen Discovery. Musik är också roligt och där skriver jag främst texter och har fått hjälp av kompisar med att tonsätta dem.

ÖVRIGT

Har bl.a. arbetat i följande program i utbildningen/fritiden:

Windows 98/2000/XP
Word
PowerPoint
Access
AutoCAD
GF Norm (Gullfibers program för att bygga/beräkna väggar/tak)
Pinnacle Studio DC10 Plus (videoredigering)
Windows 98/2000/XP

Körkort/certifikat:

Körkort B (bil)
ECDL (Europeiska datakörkortet)