BREVET

12 januari 2005

Vi har hunnit några dagar in på det nya året. Ville bara tacka Lasse Öhman, ljudteknikern och publiken på julfestens rock'n roll på Stalo, Arvidsjaur 29 december, 2004. Har sökt ett nytt jobb idag!

20 november 2004

I veckan har jag sökt fler jobb. Svaren man oftast får från arbetsgivaren är att de tackar för medverkan. Någon annan av, 100-450 sökande har blivit tillsatt jobbet. Det är inte lätt i ingenjörsbranschen heller. Fast jag får kämpa på! Blir det inget jobb relaterat till utbildningen så får jag söka mig till någon annan bransch. Tillfälligt i alla fall. Läget med musiken är att jag inte har skrivit något på länge. Jag har en påbörjad sampling som jag fortsätter på vid ett senare tillfälle...

5 november 2004

Webbsiten nu översatt till svenska! Ny stil på knapparna och även att bilderna är i images-mappen så att siten laddas ned snabbare. Kommer att göra en del till, små uppdateringar efter det att jag har kollat att speciellt den svenska delen funkar. Maila gärna om ni ser några fel! Jag har namnsdag idag! Det är Eugén-dagen. Det är mitt tredje förnamn. Söker fortfarande jobb!

19 september 2004

Jag har en ny sida här och det är mitt CV. Det är för anställare och för andra som är intresserade och nyfikna på vad jag har gjort hittills. Tja, jag sände in min Tubular Race inspelning till en ljudtekniker som jag känner i branschen. Även att jag har skickat in den plattan till P3 Street. Får se om det blir något napp på det. Olika människor har olika favoriter bland mina inspelningar. Nathan Morley, Radio Napa gillar "Vacuumcleaner Rock" "Chrisley Yearley", Radio Napa har "Take A Break In The Sun" som favorit; Oreste Andrade Jr., Brasilien tycker bäst om "Mattes Rapsody" och jag själv har "Computer Nerd" som favorit, tror jag. Vilken är din favorit av mina låtar?

9 september 2004

Det var länge sedan jag senast skrev här! Tja, mycket har skett utanför musikscenen så jag har inte haft tid att uppdatera min hemsida på 10 månader! Huvudorsaken har varit studier! Nu är studierna klara och alla ämnen är godkända. Jag väntar bara på att mitt examensbevis som projektingenjör ska komma från universitetet. Jag har också flyttat till Sigtuna som är kommunen som jag växte upp i som liten. I grannorten Märsta närmare bestämt. Även att jag bodde mina första månader i Rosersberg och födelseort står som Norrsunda i passet. Det heter församlingen i Rosersberg. Är just hemkommen från Cypern och söker jobb i Stockholm-/Uppsalaregionen. Det är möjligt att jag skriver nya låtar senare om jag nu fär några nya idéer. Det närmaste projektet är att marknadsföra inspelningarna Tubular Race som jag gjorde förra året. Kanske att jag vandrar upp på radiostationerna i Stockholm nästa vecka. Jag kommer eventuellt till Arvidsjaur till jul, men jag vet inte ännu. Det hänger på om jag kan få tag på en billig flygbiljett och om jag är ledig då. Hoppas att få se er alla på lite rock'n roll eller rap i framtiden. Eller vilken musik som jag då har på hjärnan...

17 november 2003

Tack alla ni som kom på mitt releaseparty i lördags, 15 november. Tråkigt för er som inte kunde dyka upp, men jag respekterar det. En annan gång, en annan chans. Jag kommer att spela på "Visfestivalen", 6 december, 2003 på Stockstugan, Arvidsjaur. Idag är; artikeln om min nya CD införd i lokaltidningen Norra Västerbotten. Det är en stor bild på mig och en halvsidesartikel!

5 november 2003

Den nya CD:n är färdig! Vad kan jag säga? Det auml;r över en månad sedan jag uppdaterade denna webbsite, en lång tid sedan jag uppträdde live och över tre år sedan jag gjorde en skiva. Nu har jag uppdaterad denna webbsite och jag kommer att ha ett releaseparty på Stockstugan lördag 15 den november, kl. 19.00. Kolla in releasedetaljer and samples, photos and texts. Så jag är tillbaka i branschen och jag hoppas att du gillar den nya plattan. Då syns vi då!

30 september 2003

Några dagar sen, men jag uppdaterar denna sida och säger att saxofonsolon av Anders Sundqvist nu finns på två av mina nya låtar. De är med Torgny Sandgren som tekniker. Jag tänkte först ge ut den nya materialet på en pressad CD, men tyvärr måste jag meddela att det kostar för mycket. Jag har också haft mycket att göra när det är det sista året på universitetsstudierna. Jag måste försöka att klara av examen i första hand. Efter det kommer jag att behöva alla pengar jag kan spara för att kunna slå mig ned efter studierna. Jag hoppas att du förstår! Hur som helst: när jag får tid kommer jag att göra en bränd upplaga av mina senaste inspelningar. Tidpunkt och pris meddelas på hemsidan när det blir dags för det.

6 september 2003

Tiden flyger i väg och speciellt denna sommar har tickat fort. Jag har inte skrivit här på ett tag, men jag har varit upptagen med några olika sommarjobb som att jobba i puben på ångtåget i Arvidsjaur. Jag har också jobbat åt kommunen med att städa upp olika skolor. Utöver det har jag tagit det Europeiska datorkörkortet (ECDL) på XP-paketet inkluderat Windows och Office. Och nu kommer det bästa: Jag har också lyckats hinna med att spela in några låtar för det nya albumet som jag hoppas kommer ut före jul. Det är nästan klart förutom några saxofonsolon, lite layoutarbete och pappersarbete, förstås. Så surfa in på denna webbsite med jämna mellanrum för att hålla dig informerad om släppet.

26 juni 2003

Tja, det var över en månad sedan jag senast skrev här. Nyligen har "Musik I Viken" gått av stapeln i Moskosel. Tyvärr var jag inte där, men det arrangemanget blev en stor succé. Bland de som spelade fanns ett band från Chile! Igår började jag inspelningarna av fyra, nya låtar på Little turkeystudion med Börje Reinholsson som tekniker och medproducent. Idag har jag smakat en glass som jag inte sett sedan jag var ett litet barn. Platsen var Camp Gielas, Arvidsjaur och glassen var Sitting Bull tillverkad av Sia. En nostalgisk resa bakåt i tiden med jordgubbs- och vaniljglass täckt med strössel i olika färger. Och den smakade som den brukade.

20 maj 2003

Tja, det var några veckor sedan jag skrev här. Jag har varit upptagen med skoljobb. Jag hade planerat att spela in några nya låtar i Börjes studio när hans hårddisk oturligen gick sönder. Jag hoppas att han inte förlorade sina egna sånger som fanns på disken. Spela in mina låtar hinner vi göra i den närmaste framtiden.

29 April 2003

Hej, igen! Jag har två låtar med text, musik och arrangemang. Jag har också börjat att skriva musik till en tredje, ny låt. Denna gång är det lite mindre rockigt, men samba, soul och ett stänk av sextiotalet. Nya och gamla stilar kombinerade! Som jag sa ska det här resultera i en ny CD till juletid. Tills dess kan du köpa mina gamla CD:n och därigenom hjälpa mig att finansiera den nya plattan! Jag önskar dig ett trevligt, långt veckoslut, Valborgsmässoafton.

21 April 2003

Gästboken fungerar sedan några dagar tillbaka. För två dagar sedan kunde du läsa om Påskrocken i den lokala tidningen Norra Västerbotten. Även på webben: www.norran.se. I morgon är jag tillbaka i skolan igen efter påsklovet. Jag tror att vi kommer att köra igång med inspelningarna snart...

16 April 2003

Det är någonting fel med min gästbok när länken till den sidan är blank. Jag har sett andra kompisar som Börje som har haft samma problem med sin gästbok från samma firma, Alxnet. Så jag hoppas att de fixar det snart. Under tiden kan du skicka mig vanliga mail. Det som sker närmast är att jag kommer att spela i Glommersträsk i morgon, skärtorsdag. Jag har ingen bil så jag tror att Poeten, Diktar-Anders och jag kommer att hyra en bil för galan i morgon. Poeten och Diktar-Anders kommer att läsa dikter och jag spela musik, men inte alla samtidigt. Hur som helst så spelar jag kl. 22.20. Surfa in på: www.thepeglegs.com och läs det kompletta schemat för kvällen. Just nu sitter jag och tänker på mina nya låtar och det faktumet att vi kommer att starta inspelningarna efter påskhelgen. Jag har klart med en annan gästmusiker och han är en saxofonist. Jag säger inte mer eftersom det måste vara några hemligheter kvar till släppet. Jag önskar er alla en Glad Påsk!

9 April 2003

Diskuterade det nya CD-projektet med Börje Reinholdsson på Äventyrsbadet i Arvidsjaur. Senare samma kväll när jag vandrade hem från badet presenterade jag planerna för Johan Piribauer och vi bestämde att arbetsgruppen för CD:n skulle bestå av oss tre. Jag och Johan som ska skriva låtarna och med Börje som tekniker på den nya plattan. Vi kommer också att medverka alla tre som musiker, men att vi även ska ha gästmusiker med. Jag har några idéer, men de får vara hemliga ett tag till eftersom jag ännu inte pratat med dem personligen. Dock tror jag att de ställer upp. Det får som sagt vara hemligt till inspelningarna börjar...

6 April 2003

Allt ser nu ut att fungera på min webbsite. Jag hade en del problem med Javaknapparna, men det är nu åtgärdat. Det enda som är lite galet är att tiden i gästboken är en timme sen för att vara svensk. När jag ställde in tiden klickade jag på Swedish (Stockholm) time, och att vi tillämpar sommartid, men det hjälpte inte. Detta är dock ett litet problem. Jag hoppas att du kommer att gilla denna site. Surfa på!

5 April 2003

Länge sedan vi hördes! Tja, jag har ju haft sidan uppe, men det var länge sedan jag uppdaterade den. Mycket vatten har runnit under Arvidsjaurs broar sedan du hörde av mig. Jag studerar som jag nämnt på min biografisida. Det och mitt intresse att hålla mig i form som att simma och spela tennis tar upp all tid. TV-spelandet och andra datorrelaterade saker som att filmredigera, surfa och maila tar också upp tid. Fast det är ju inte en 100 %-ig ursäkt för att inte ha uppdaterat webbsiten. Jag fick ett brev från en tjej som påpekade just det att min webbsite inte var uppdaterad på länge! Jag tog då en titt på den igen och insåg att något borde göras åt det. Jag visste om det, men sköt upp problemet. Det är roligt att göra en webbsite, men den måste uppdateras genast när det är något nytt att tillföra för annars kommer berget med arbete att växa. Så var det i mitt fall! Jag gillade att uppdatera siten då jag anar att den var lite svårnavigerad. Nu är allt relaterade till de olika CD-skivorna på en startsida. Även alla foton har en startsida och då kan du lättare navigera vidare i ämnet. Sedan har du också min biografi och varje huvudämne på knapparna till vänster på webbsiten. Även att folk i mitt hemland Sverige kommer att fråga "Why English?" Svaret på det är att jag har vänner utomlands då jag har rest en hel del och också sedan hiten Computer Nerd från Cypern. Andra låtar har blivit spelade på radiostationer på Rhodos, i Finland och Japan. Därtill lär sig nästan alla nuförtiden engelska i skolan och i Sverige läser vi det från årskurs tre. Allt detta sammantaget och med denna lätta URL (webbadress) gör gör det enklare för dig att navigera och det gör det också lättare för mig att uppdatera och att ha koll på webbsiten. Om du har kommentarer, vill ha något översatt till svenska, ser något fel i programmeringen så kan du maila mig. Eller om jag är lat med uppdateringen, igen. Jag ska dock försöka att regelbundet uppdatera nyheterna på denna sida. Kolla också in nya spelningar. Det är spelningar jag kommer att uppträda på. Om du är en artist som jag känner, men har glömt att sätta upp en länk till din site kan du också maila mig om du vill ha det. Artisten Mats Nilsson och webmastern är en och samma person. Jag har inte uppträtt på över ett och ett halvt år om man inte räknar in karokesessioner på olika platser som klassfester och på Finlandsfärjan Stockholm-Helsingfors. Nu kommer jag snart att uppträda igen på Easter Rock Concert (Påskrocken) på Flåsbodan, Glommersträsk. Jag planerar en ny CD, också! Mycket på en gång, men när lejonet, det är mitt stjärntecken, vaknar upp...