BIOGRAFI

Mitt ansikte i krom

Född: 5 augusti 1963
Födelseplats: Norrsunda, Rosersberg, Sigtuna kommun
Växte upp i: Märsta, Sigtuna kommun
Bor nu i: Arvidsjaur
Gör nu: Svarar på jobbannonser och promotar min musik, skriver låtar
Familj: Ungkarl, men har två systrar; Agneta och Annika, mamma Maija-Liisa, pappa Eugén
Civilstånd: Ogift, men spanar efter den rätte
Intressen: Dator, TV-spel, titta på TV, musik, resa utomlands, simma, spela tennis och laga mat
Favoritmusik: Beatles och 60-80 tal
Gitarr: BC Rich NJ Series Bich
Tennisracket: Wilson
Simbyxor: H&M
Tycker om: Att gå på date och rättvisa
Tycker inte om Grymhet och oärlighet
Favoritfärg: Blå
Favoritnummer: 7
Favoritmat: Italienskt, asiatiskt och mexikanskt
Värsta maträtten: Gröt och fiskbullar
Favoritdrycker: Iskall 7 UP, kaffe, té
Favoritlag, ishockey: Toronto Maple Leafs
Favoritlag, fotboll: Liverpool Football Club
Drömbilar: Lincoln Continental Mark IV och Ferrari Enzo
Tidigare band: Borrmaskinen, 1979-1990. Det var ett band med skiftande stilar, men det var främst punk vi spelade. Den största hiten var "Dammsugarrock" som blev spelad flera gånger i P3. Den låten och vår musik i övrigt fick inte spelas i den regionala Norrbottensradion pga att den var för bullrig. Det ödet delades av flera rockband i Norrbotten. Skälet att jag lämnade bandet var att jag tyckte att det spårade ur med texter och scenshower. Namnet Borrmaskinen har jag heller aldrig gillat. Trots detta var många låtar hyfsat bra, men kom i andra hand pga den vilda framtoningen med scenshowerna. En låt, "Ozon", som skrevs av Johan Piribauer höll på att ramla in påTV-programmet Listan med Annika Jankell som programledare. Detta var 1988. Fyra nya låtar valdes ut som "Bubblare" och fyra till valdes ut varje vecka till omtestgruppen som skulle få en ny chans veckan därpå. Så "Ozon" i omtestgruppen var en av de åtta nya, bästa låtarna i Sverige denna vecka. Fast vi kom inte med i TV-programmet, men det var bra nära. Annika Jankell skrev i brevet att det var en av hennes favoriter, men hon ingick inte i jurygruppen. Så Borrmaskinen kunde inte bara "fjanta" omkring. Med all respekt så tjata inte på mig om att vara med i Borrmaskinen igen för det kommer inte att ske. Fast vi är alla fortfarande goda vänner och respekterar varandras olika musikprojekt och musiksmak.
Mer tidigare band: Royal Philharmonic Orchestra. Nej, jag har inte spelat i filharmonikerna. Det var bara ett roligt och galet namn för en rockgrupp. IFK Grekland och Mats-Glenns med Usch är band som blivit hopplockade för ett evenemang.
Spelar nu i: Jag har mitt soloprojekt Mattes Projekt. Två pressade CD:n och en hemkokt har det blivit så här långt. SLIP, POP; 1998, Modern Technology; 2000 och Tubular Race; 2003. "Resa utomlands" från SLIP, POP var nog inte så pjåkig för den spelades på radiostationer i Finland. SLIP POP resulterade också i ett tackbrev från radiostationen NHK i Tokyo och dess skandinaviska sektion. "Get-Get-Get The Alarm" från samma platta blev flitigt spelad i Radio Napa, Cypern och resulterade i en direktsänd telefonintervju. Modern technology hade hiten Computer Nerd som blev mer spelad än U2:s "Beautiful Day" på denna radiostation. Jag fick efter det göra ett helt radioprogram för dem. Jag lämnade också in Modern Technology personligen på Radio International, Rhodos, Grekland. Chefen lovade att spela plattan. Om det är något mer du vill fråga om så är det bara att maila.

Mats Nilsson